Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ στηρίζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αλίμου σε φιλανθρωπικό ποδοσφαιρικό αγώνα

Όταν ο Αθλητισμός συναντά την Εκπαίδευση για καλό σκοπό, τότε το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι αξιοσήμαντο. Μια τέτοια «συνάντηση» με στόχο την  ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αλίμου, έλαβε χώρα κατά τα εγκαίνια του ανακαινισμένου γηπέδου Τραχώνων στον Άλιμο. Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ στήριξε τον σκοπό του φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα, παρέχοντας υποτροφία σπουδών με κοινωνικά κριτήρια σε έναν δημότη του Αλίμου που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.


Επίσκεψη-έκπληξη της Ελένης Φουρέιρα με τις σπουδάστριες Παιδαγωγικών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα

Την ευγενική πρωτοβουλία των σπουδαστριών Παιδαγωγικών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά να πραγματοποιήσουν επίσκεψη-έκπληξη στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Πειραιά και να δώσουν χαρά στα παιδιά τις ημέρες των γιορτών, αγκάλιασαν η εκρηκτική «βασίλισσα» της pop, Ελένη Φουρέιρα, και η Panik Records. Η επίσκεψη της δημοφιλούς τραγουδίστριας πραγματοποιήθηκε μία ημέρα πριν την έναρξη του Bazaar Αγάπης που διοργανώνει το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, με τη συνεπή, διαχρονική, υποστήριξη του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά.


Bazaar Αγάπης για τον Σύλλογο «ΑΓΚΑΛΙΑ» από το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας

Μια μεγάλη… αγκαλιά και έναν κλοιό αλληλεγγύης γύρω από τα μικρά παιδιά που έχουν ανάγκη σχημάτισε τα Χριστούγεννα ο Τομέας Παιδαγωγικών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας, διοργανώνοντας ένα διήμερο Bazaar Αγάπης για τον Σύλλογο Προστασίας Αγέννητου Παιδιού «Η ΑΓΚΑΛΙΑ». Τα έσοδα του bazaar, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Living Café στη Γλυφάδα, διατέθηκαν για την ενίσχυση του σημαντικού κοινωνικού έργου της «ΑΓΚΑΛΙΑΣ».


15 χρόνια δίπλα στα παιδιά του «ΜΗΤΕΡΑ»

Η γιορτινή θαλπωρή ως αντίβαρο στη θλίψη ενός εγκαταλελειμμένου παιδιού και η προσφορά ως πεμπτουσία της ανθρωπιάς και ακρογωνιαίος λίθος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Για τα παιδιά που η ζεστασιά της οικογένειας αποτελεί πολυπόθητο όνειρο, το Κέντρο Βρεφών «Η ΜΗΤΕΡΑ» αναλαμβάνει αυτόν το ρόλο -για μικρό ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα- και ο Τομέας Παιδαγωγικών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας αναλαμβάνει κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα να τους προσφέρει χαρά, ψυχαγωγία και… πολλά δώρα, φωτίζοντας το πρόσωπό τους με χαμόγελο.


Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη από το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Σακχαρώδης Διαβήτης: Ενημερώνομαι – Προλαμβάνω – Αντιμετωπίζω» διοργάνωσε ο Τομέας Υγείας του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας. Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (14 Νοεμβρίου) στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του κορυφαίου εκπαιδευτικού φορέα στη Βόρειο Ελλάδα, είχε ελεύθερη είσοδο.


Τρίποντα ανθρωπιάς για τους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας με υποστηρικτή το Mediterranean College

Πιστό σε δράσεις αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς, το Mediterranean College ήταν επίσημος υποστηρικτής του φιλανθρωπικού αγώνα μπάσκετ μεταξύ των Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας και των Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών του Α.Ο. Μανδραϊκού, με στόχο την ενίσχυση των πλημμυροπαθών κατοίκων του Δήμου Μάνδρας.


Το Mediterranean College Αθήνας υποστηρικτής του μαραθωνίου της Κ.Ε.Δ.Ε.

Υποστηρικτής του 1ου Φιλανθρωπικού Αγώνα Δρόμου της Κ.Ε.Δ.Ε. (Κεντρική Ένωση Δήμων & Κοινοτήτων Ελλάδας) ήταν το Mediterranean College Αθήνας, το πρώτο αγγλόφωνο κολέγιο στην Ελλάδα, με στόχο τη συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού για ευπαθείς συμπολίτες μας στις παραμεθόριες περιοχές.


Οι σπουδαστές Επισιτισμού του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας μαγείρεψαν για την «Κοινωνική Στήριξη»

Οι ταλαντούχοι και άρτια καταρτισμένοι σπουδαστές Μαγειρικής του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας μετέτρεψαν για άλλη μια φορά την τέχνη της γαστρονομίας σε… εθελοντική προσφορά, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΜΚΟ «Κοινωνική Στήριξη», προκειμένου να προσφέρουν μια ζεστή αγκαλιά και ένα γεύμα αγάπης για τα παιδιά, που το έχουν τόσο ανάγκη.


Φιλανθρωπικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ ΙΕΚ ΑΛΦΑ Mediterranean College και ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.

Με συγκινητική συμμετοχή του κόσμου και γεμάτες κερκίδες, εν μέσω ενός «ζεστού» κλίματος αλληλεγγύης, διεξήχθη ο φιλανθρωπικός αγώνας μεταξύ της μεικτής ποδοσφαιρικής ομάδας ΙΕΚ ΑΛΦΑ & Mediterranean College και της ποδοσφαιρικής ομάδας των Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.), στο πλαίσιο του οποίου προσφέρθηκαν εκατοντάδες συσκευασίες γάλακτος και δέματα τροφίμων σε δημότες της Καισαριανής που έχουν ανάγκη.


Μεγάλο Φιλανθρωπικό Bazaar στην Αθήνα από το ΙΕΚ ΑΛΦΑ υπό την αιγίδα του Δήμου Περιστερίου

Με γνώμονα την εξομάλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και με σταθερό άξονα την ευαισθητοποίηση στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει μεγάλη μερίδα συνανθρώπων μας, το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας ανέλαβε την πρωτοβουλία να συγκεντρωθούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, προκειμένου να διατεθούν σε ευπαθείς οικογένειες και απόρους που εξυπηρετεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Περιστερίου.


Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά αρωγός στη Χριστουγεννιάτικη Δωροέκθεση της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιά

Αρωγός στη φετινή Χριστουγεννιάτικη Δωροέκθεση της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιά ήταν το ΙΕΚ ΑΛΦΑ. Στα εγκαίνια και στον Αγιασμό της Δωροέκθεσης, οι ταλαντούχοι σπουδαστές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά ετοίμασαν νόστιμα εδέσματα και λαχταριστά γλυκά για τους επισκέπτες.

Πλήθος Πειραιωτών, αλλά και σπουδαστών και ακαδημαϊκών και διοικητικών στελεχών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ, τίμησαν με την παρουσία τους τα εγκαίνια του μεγάλου αυτού θεσμού, που επί 25 συναπτά έτη διοργανώνει με θεαματική επιτυχία η Μητρόπολη Πειραιά, με στόχο την στήριξη ευπαθών ομάδων της τοπικής κοινωνίας.


Συνεργασία ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ»

Αποδεικνύοντας έμπρακτα μια βαθιά ευαισθησία για τα παιδιά και τους νέους με αναπηρίες, το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας συνδράμει στο ουσιαστικό έργο του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ», στο πλαίσιο συνεργασίας του με τον σύλλογο.

Με εθελοντικές δράσεις και συνέργειες με το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «ΑΛΜΑ», το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας, ο κορυφαίος εκπαιδευτικός φορέας των Νοτίων Προαστίων, προάγει την αυτόνομη και αξιοπρεπή διαβίωση των ατόμων με αναπηρία.


Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης δίπλα στο 3ο Santa Run με βασικό κορμό την εθελοντική δράση

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, αρωγός και υποστηρικτής του ΙΕΚ ΑΛΦΑ στο θεσμό του Santa Run Thessaloniki 2016. Οι σπουδαστές του Τομέα Επισιτισμού του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης μοίρασαν γλυκά και χαμόγελα σε 2.000 περαστικούς!


Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης

Ο Τομέας Υγείας του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, διοργάνωσε δωρεάν διάλεξη για την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των πολιτών, αναφορικά με τη διαδικασία της Μεταμόσχευσης και με την ιδέα της δωρεάς οργάνων και ιστών.


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» από την ίδρυσή του βασίζεται στην αγάπη και στην προσφορά του κόσμου για να καλύψει τις ανάγκες που καθημερινά προκύπτουν και να πετύχει το μεγάλο του στόχο, να έχουν όλα τα παιδιά ένα Χαμόγελο. Σε αυτήν την προσπάθεια, πολύτιμοι αρωγοί είναι οι εθελοντές, που με τη δική τους προσφορά συμβάλλουν ουσιαστικά στη συνέχιση του έργου του.
Οι εθελοντές του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι εξίσου σημαντικοί όσο και οι εργαζόμενοί του, καθώς απασχολούνται σε όλες τις δράσεις του και καλύπτουν βασικές ανάγκες. Ανάλογα με τις υποχρεώσεις που προκύπτουν σε κάθε περίπτωση ενεργοποιούνται οι εθελοντές, φυσικά πάντα σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα και την επιθυμία τους.

Εκτός από τις έκτακτες ανάγκες, που θα χρειαστεί η βοήθεια των εθελοντών, υπάρχουν και δράσεις που κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να έχει σταθερή παρουσία ανάλογα με το χρόνο που μπορεί να διαθέσει:

-Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας
-Εθελοντικό Δημιουργικό Εργαστήρι
-Παζάρια /Εκθέσεις
-Διοικητική / Γραμματειακή υποστήριξη
-Φροντίδα Παιδιών στα Νοσοκομεία
-Δημιουργική Απασχόληση στα Νοσοκομεία Παίδων
-Τα Σπίτια
-Εθελοντική Προσφορά ανάλογα με την επαγγελματική δραστηριότητα
-YouSmile – Μαθητικός Εφηβικός Εθελοντισμός
-Συλλογικός εθελοντισμός / Εταιρικός Εθελοντισμός

Σήμερα 2.461 ενεργοί εθελοντές στηρίζουν το έργο του οργανισμού, ενώ στα 21 χρόνια πορείας του περισσότεροι από 7.500 εθελοντές έχουν αφιερώσει το χρόνο τους, την αγάπη τους, την εμπειρία τους και πάνω απ’ όλα το Χαμόγελο τους!

Στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πιστεύουμε ότι ο εθελοντισμός δεν είναι απόφαση μίας στιγμής, δεν είναι ένα χόμπι ή μια ασχολία με στόχο να καλύψεις κάποιες ελεύθερες ώρες. Είναι στάση ζωής, που πηγάζει από τη βασική ανάγκη κάθε ανθρώπου για αλληλεγγύη.

Όλοι οι άνθρωποι είναι χρήσιμοι και μπορούν να προσφέρουν όταν το θέλουν πραγματικά. Γιατί ο ε-θελο-ντισμός πηγάζει από το θέλω και μόνο «ΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ» (από το ημερολόγιο του Ανδρέα Γιαννόπουλου, 9-11-1995).

Το Χαμόγελο του Παιδιού

Παπακυριαζή 3, Θεσσαλονίκη 54645

τηλ: 2310 250 160

email: thessvolunteer@hamogelo.gr