Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Το Mediterranean College Αθήνας υποστηρικτής του μαραθωνίου της Κ.Ε.Δ.Ε.

Υποστηρικτής του 1ου Φιλανθρωπικού Αγώνα Δρόμου της Κ.Ε.Δ.Ε. (Κεντρική Ένωση Δήμων & Κοινοτήτων Ελλάδας) ήταν το Mediterranean College Αθήνας, το πρώτο αγγλόφωνο κολέγιο στην Ελλάδα, με στόχο τη συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού για ευπαθείς συμπολίτες μας στις παραμεθόριες περιοχές.


Οι σπουδαστές Επισιτισμού του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας μαγείρεψαν για την «Κοινωνική Στήριξη»

Οι ταλαντούχοι και άρτια καταρτισμένοι σπουδαστές Μαγειρικής του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας μετέτρεψαν για άλλη μια φορά την τέχνη της γαστρονομίας σε… εθελοντική προσφορά, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΜΚΟ «Κοινωνική Στήριξη», προκειμένου να προσφέρουν μια ζεστή αγκαλιά και ένα γεύμα αγάπης για τα παιδιά, που το έχουν τόσο ανάγκη.


Φιλανθρωπικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ ΙΕΚ ΑΛΦΑ Mediterranean College και ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.

Με συγκινητική συμμετοχή του κόσμου και γεμάτες κερκίδες, εν μέσω ενός «ζεστού» κλίματος αλληλεγγύης, διεξήχθη ο φιλανθρωπικός αγώνας μεταξύ της μεικτής ποδοσφαιρικής ομάδας ΙΕΚ ΑΛΦΑ & Mediterranean College και της ποδοσφαιρικής ομάδας των Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.), στο πλαίσιο του οποίου προσφέρθηκαν εκατοντάδες συσκευασίες γάλακτος και δέματα τροφίμων σε δημότες της Καισαριανής που έχουν ανάγκη.


Μεγάλο Φιλανθρωπικό Bazaar στην Αθήνα από το ΙΕΚ ΑΛΦΑ υπό την αιγίδα του Δήμου Περιστερίου

Με γνώμονα την εξομάλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και με σταθερό άξονα την ευαισθητοποίηση στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει μεγάλη μερίδα συνανθρώπων μας, το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας ανέλαβε την πρωτοβουλία να συγκεντρωθούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, προκειμένου να διατεθούν σε ευπαθείς οικογένειες και απόρους που εξυπηρετεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Περιστερίου.


Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά αρωγός στη Χριστουγεννιάτικη Δωροέκθεση της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιά

Αρωγός στη φετινή Χριστουγεννιάτικη Δωροέκθεση της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιά ήταν το ΙΕΚ ΑΛΦΑ. Στα εγκαίνια και στον Αγιασμό της Δωροέκθεσης, οι ταλαντούχοι σπουδαστές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά ετοίμασαν νόστιμα εδέσματα και λαχταριστά γλυκά για τους επισκέπτες.

Πλήθος Πειραιωτών, αλλά και σπουδαστών και ακαδημαϊκών και διοικητικών στελεχών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ, τίμησαν με την παρουσία τους τα εγκαίνια του μεγάλου αυτού θεσμού, που επί 25 συναπτά έτη διοργανώνει με θεαματική επιτυχία η Μητρόπολη Πειραιά, με στόχο την στήριξη ευπαθών ομάδων της τοπικής κοινωνίας.


Συνεργασία ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ»

Αποδεικνύοντας έμπρακτα μια βαθιά ευαισθησία για τα παιδιά και τους νέους με αναπηρίες, το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας συνδράμει στο ουσιαστικό έργο του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ», στο πλαίσιο συνεργασίας του με τον σύλλογο.

Με εθελοντικές δράσεις και συνέργειες με το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «ΑΛΜΑ», το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας, ο κορυφαίος εκπαιδευτικός φορέας των Νοτίων Προαστίων, προάγει την αυτόνομη και αξιοπρεπή διαβίωση των ατόμων με αναπηρία.


Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης δίπλα στο 3ο Santa Run με βασικό κορμό την εθελοντική δράση

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, αρωγός και υποστηρικτής του ΙΕΚ ΑΛΦΑ στο θεσμό του Santa Run Thessaloniki 2016. Οι σπουδαστές του Τομέα Επισιτισμού του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης μοίρασαν γλυκά και χαμόγελα σε 2.000 περαστικούς!


Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης

Ο Τομέας Υγείας του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, διοργάνωσε δωρεάν διάλεξη για την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των πολιτών, αναφορικά με τη διαδικασία της Μεταμόσχευσης και με την ιδέα της δωρεάς οργάνων και ιστών.


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» από την ίδρυσή του βασίζεται στην αγάπη και στην προσφορά του κόσμου για να καλύψει τις ανάγκες που καθημερινά προκύπτουν και να πετύχει το μεγάλο του στόχο, να έχουν όλα τα παιδιά ένα Χαμόγελο. Σε αυτήν την προσπάθεια, πολύτιμοι αρωγοί είναι οι εθελοντές, που με τη δική τους προσφορά συμβάλλουν ουσιαστικά στη συνέχιση του έργου του.
Οι εθελοντές του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι εξίσου σημαντικοί όσο και οι εργαζόμενοί του, καθώς απασχολούνται σε όλες τις δράσεις του και καλύπτουν βασικές ανάγκες. Ανάλογα με τις υποχρεώσεις που προκύπτουν σε κάθε περίπτωση ενεργοποιούνται οι εθελοντές, φυσικά πάντα σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα και την επιθυμία τους.

Εκτός από τις έκτακτες ανάγκες, που θα χρειαστεί η βοήθεια των εθελοντών, υπάρχουν και δράσεις που κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να έχει σταθερή παρουσία ανάλογα με το χρόνο που μπορεί να διαθέσει:

-Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας
-Εθελοντικό Δημιουργικό Εργαστήρι
-Παζάρια /Εκθέσεις
-Διοικητική / Γραμματειακή υποστήριξη
-Φροντίδα Παιδιών στα Νοσοκομεία
-Δημιουργική Απασχόληση στα Νοσοκομεία Παίδων
-Τα Σπίτια
-Εθελοντική Προσφορά ανάλογα με την επαγγελματική δραστηριότητα
-YouSmile – Μαθητικός Εφηβικός Εθελοντισμός
-Συλλογικός εθελοντισμός / Εταιρικός Εθελοντισμός

Σήμερα 2.461 ενεργοί εθελοντές στηρίζουν το έργο του οργανισμού, ενώ στα 21 χρόνια πορείας του περισσότεροι από 7.500 εθελοντές έχουν αφιερώσει το χρόνο τους, την αγάπη τους, την εμπειρία τους και πάνω απ’ όλα το Χαμόγελο τους!

Στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πιστεύουμε ότι ο εθελοντισμός δεν είναι απόφαση μίας στιγμής, δεν είναι ένα χόμπι ή μια ασχολία με στόχο να καλύψεις κάποιες ελεύθερες ώρες. Είναι στάση ζωής, που πηγάζει από τη βασική ανάγκη κάθε ανθρώπου για αλληλεγγύη.

Όλοι οι άνθρωποι είναι χρήσιμοι και μπορούν να προσφέρουν όταν το θέλουν πραγματικά. Γιατί ο ε-θελο-ντισμός πηγάζει από το θέλω και μόνο «ΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ» (από το ημερολόγιο του Ανδρέα Γιαννόπουλου, 9-11-1995).

Το Χαμόγελο του Παιδιού

Παπακυριαζή 3, Θεσσαλονίκη 54645

τηλ: 2310 250 160

email: thessvolunteer@hamogelo.gr