Δράσεις που Ξεχώρισαν

H dream team των Chef και Pastry Chef του ΙΕΚ ΑΛΦΑ έγραψε ιστορία στην 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ!

Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ πρωταγωνίστησε στην 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών, συγκεντρώνοντας τα περισσότερα βραβεία μεταξύ όλων των άλλων δημοσίων και ιδιωτικών σχολών Μαγειρικής της χώρας μας.

Οι ταλαντούχοι και άρτια καταρτισμένοι σπουδαστές Επισιτισμού του ΙΕΚ ΑΛΦΑ κλήθηκαν, για άλλη μια χρονιά, να ξεδιπλώσουν τις ικανότητες τους ως chef και pastry chef, πλαισιώνοντας αποκλειστικά τις Λέσχες Κρήτης, Κέρκυρας, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου και Πελοποννήσου στην κουζίνα «Μαγειρεύουμε Ελλάδα».

Και φυσικά, όταν ήρθε η ώρα να πάρουν μέρος στον Πανελλήνιο διαγωνισμό «Greek Chef 2017», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ΕΞΠΟΤΡΟΦ, όπου συμμετέχουν επαγγελματίες, αλλά και σπουδαστές από τις περισσότερες σχολές Μαγειρικής, τότε πολύ απλά σάρωσαν τα βραβεία, συγκεντρώνοντας ούτε ένα, ούτε δύο… αλλά 28 μετάλλια!


Δωρεάν Σεμινάριο από την Sunsoft για τους σπουδαστές Τουρισμού του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας

Στο πλαίσιο του ισχυρού δικτύου συνεργασιών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ με κορυφαίες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του Τουρισμού, με στόχο την παροχή ποιοτικά ανώτερων σπουδών Τουρισμού, πραγματοποιήθηκε ένα ακόμα δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο για τους σπουδαστές Τουρισμού του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας από την εταιρεία Sunsoft, στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΑΛΦΑ στα Νότια Προάστια, Λ. Βουλιαγμένης 57. 

Το σεμινάριο με θέμα «Καλωσορίστε την ΑΜΒΡΟΣΙΑ και γνωρίστε τα μυστικά της Νο1 εφαρμογής για την Εστίαση»  φιλοξένησε ο Τομέας Τουρισμού του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας.

Το σεμινάριο παρουσίασαν ο κ. Νίκος Παπαδημητρίου (Sales Consultant) και η κα Ράνια Μπατή (Υπεύθυνη Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας) από την εταιρεία Sunsoft, δίνοντας την ευκαιρία στους σπουδαστές του Τομέα Τουρισμού του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας:

  • να γνωρίσουν τα πλεονεκτήματα διαχείρισης μιας επιχείρησης εστίασης ή μιας ξενοδοχειακής μονάδας, μέσω software
  • να επιλύσουν πολλές απορίες τους, αναφορικά με θέματα της ειδικότητάς τους, ώστε να αποκτήσουν την απαραίτητη τεχνογνωσία που θα συντελέσει στην εδραίωσή τους στην αγορά εργασίας


Στα «Ποσειδώνια» οι σπουδαστές Ναυτιλιακών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά

Στην κορυφαία ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια», η οποία συγκεντρώνει κάθε χρόνο περισσότερους από 20.000 επισκέπτες, έδωσαν το «παρών» οι σπουδάστριες και οι σπουδαστές Ναυτιλιακών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά, στο πλαίσιο της πολύ-επίπεδης, ποιοτικής κατάρτισης που λαμβάνουν.

Στην έκθεση συμμετέχουν κάθε χρόνο περισσότεροι από 1.800 εκθέτες από 89 χώρες και την επισκέπτονται περίπου 20.000 επισκέπτες – επαγγελματίες από τον κλάδο της ελληνικής και διεθνούς ναυτιλίας.


Διάλεξη για τα Ρομποτικά Συστήματα στο Mediterranean College Αθήνας

Στο κατάμεστο Lecture Hall του MC Αθήνας πραγματοποιήθηκε η διάλεξη με θέμα «Ρομποτικά Συστήματα» από τη Σχολή Πληροφορικής του κολεγίου. Στην εκδήλωση δόθηκε έμφαση στη σημασία της Ρομποτικής στις μέρες μας, καθώς και στο ευρύ φάσμα εφαρμογών της στην καθημερινή μας ζωή και στην εκπαίδευση.


Άριστες εντυπώσεις από την Ημέρα Καριέρας Aegeo Spas από το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης

Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης έζησαν την εμπειρία της πρώτης συνέντευξης εργασίας, με την προοπτική της μελλοντικής απασχόλησης, με εκπροσώπους της Aegeo Spas, της μεγαλύτερης ελληνικής εταιρείας διαχείρισης χώρων ευεξίας εντός ξενοδοχειακών μονάδων.


Ημερίδα για «Τα δικαιώματα του παιδιού» στο Mediterranean College Θεσσαλονίκης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα των Σχολών Ψυχολογίας και Εκπαίδευσης του Mediterranean College Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Τα δικαιώματα του παιδιού και η παιδική κακοποίηση», με διακεκριμένους ομιλητές, μεταξύ των οποίων η Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπεύτρια και Ιδρυτικό μέλος της Συστημικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), κα Φρόσω Μουρελή.