Δράσεις που Ξεχώρισαν

Με τη συμμετοχή 40 χωρών, 150 Hosted Buyers και Χρυσό Χορηγό το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας η 4η Greek Tourism Expo

Χρυσός Χορηγός και Αποκλειστικός Χορηγός Εκπαίδευσης ήταν το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας στην «Greek Tourism Expo 2017», το Διεθνές Ραντεβού για τον Ελληνικό Τουρισμό, που πραγματοποιήθηκε για 4η συνεχή χρονιά στο Metropolitan Expo στην Αθήνα, με τη συμμετοχή 40 χωρών, 150 hosted buyers και διεθνών food bloggers. Οι πολυβραβευμένοι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΛΦΑ απέσπασαν και σε αυτήν την κορυφαία διοργάνωση 40 μετάλλια, σε διάφορες κατηγορίες του διαγωνισμού Μαγειρικής (κοτόπουλο, σαλάτα, ζυμαρικά, χειμωνιάτικες σούπες, κ.α).


UNESCO Νοτίων Προαστίων και ΙΕΚ ΑΛΦΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους

Με γνώμονα τις συνέργειες σε πολιτιστικά, αθλητικά και κοινωνικά δρώμενα και φυσικά σε θέματα Παιδείας, η διοίκηση του ΙΕΚ ΑΛΦΑ και το ΔΣ του Ομίλου για την UNESCO Νοτίων Προαστίων «έσφιξαν τα χέρια» στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της UNESCO, στο πλαίσιο της οποίας προσφέρθηκαν μάλιστα και υποτροφίες για σπουδές στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ.


Δύο υποτροφίες στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου από το ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Στην παροχή 2 υποτροφιών σπουδών σε μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (Π.Σ.Α.Τ.) προχώρησε το ΙΕΚ ΑΛΦΑ, στο πλαίσιο νέας, μεγάλης συνεργασίας του Τομέα Επικοινωνίας & ΜΜΕ του κορυφαίου ΙΕΚ της χώρας με τον Π.Σ.Α.Τ. Τις υποτροφίες σπουδών παρέδωσε στη διοίκηση του Π.Σ.Α.Τ. ο διευθυντής Επικοινωνίας & Αθλητικού Τομέα του ΙΕΚ ΑΛΦΑ, κ. Αντώνης Γλύκας.Γέμισε το Θέατρο Αριστοτέλειον το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης με τη δωρεάν παιδική παράσταση «
Maleficent»

Mε γνώμονα την κοινωνική προσφορά, αλλά και την προαγωγή της Εκπαίδευσης μέσω πολιτιστικών δράσεων, το ΙΕΚ ΑΛΦΑ διοργάνωσε την παιδική θεατρική παράσταση «Maleficent», σε συνεργασία με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, στο Θέατρο Αριστοτέλειον, με ελεύθερη είσοδο για τους Θεσσαλονικείς και τα παιδιά τους. Συντελεστές της σπουδαίας παράστασης που εντυπωσίασε και συγκίνησε το φιλοθεάμον κοινό της συμπρωτεύουσας, ήταν οι ταλαντούχοι και άρτια καταρτισμένοι σπουδαστές Παιδαγωγικών, Εργοθεραπείας, Ηχοληψίας, Μουσικής Τεχνολογίας και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης.


ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης: Η μεγαλύτερη σπουδαστική συνάντηση για τους λάτρεις του gaming το 1ο THESSALONIKIGAMEFEST

Το 1ο Thessaloniki Game Fest, μια πρωτοβουλία του Τομέα Πληροφορικής του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, έκλεισε τις πόρτες του με μεγάλη προσέλευση μαθητών και σπουδαστών που αγαπούν το gaming. Το Game Development, τα e-Sports και η Τεχνολογία είχαν την τιμητική τους σε ένα ολοήμερο φεστιβάλ που περιελάμβανε τα πάντα: εισηγήσεις από διακεκριμένους ομιλητές, εκπαιδευτικά sessions και workshops, αλλά και εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας και gaming στους θαλάμους (booths) τελευταίας τεχνολογίας των εταιρειών INVR και Creat3d Productions.


Με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης ο 1ος Διαγωνισμός Νεανικής Επιχειρηματικότητας «Upstart48» του ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Με πρωτοβουλία του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη συνεργασία του Mediterranean College, πραγματοποιήθηκε ο 1ος Διαγωνισμός Νεανικής Επιχειρηματικότητας «UpStart48» στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΑΛΦΑ στη Θεσσαλονίκη, Βαλαωρίτου 9. Η πρωτοφανής αυτή δράση είχε στόχο όχι μόνο να ενημερώσει τους νέους της Βόρειας Ελλάδας για σημαντικές ευκαιρίες επιχειρηματικότητας, αλλά και να θέσει γερά θεμέλια, ώστε οι σπουδαστές και απόφοιτοι όλων των ειδικοτήτων να έχουν τα απαραίτητα εφόδια για την έναρξη της δικής τους επιχείρησης, με την καινοτομία ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.


Συνέδριο για το φαινόμενο των SerialKillers από το MEDITERRANEAN COLLEGE Αθήνας & το Κέντρο Μελέτης Εγκλήματος 

Περισσότεροι από 1.500 ήταν οι συμμετέχοντες -ειδικοί, επιστήμονες, επαγγελματίες, φοιτητές & απόφοιτοι προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών προγραμμάτων Συμβουλευτικής και Ψυχολογίας- στο συνέδριο με θέμα: «Ανθρωποκτονία κατ’ εξακολούθηση: Διεπιστημονικές προσεγγίσεις του εγκλήματος». Η εκδήλωση για το φαινόμενο των serial killers πραγματοποιήθηκε από τη Σχολή Ψυχολογίας του Mediterrranean College, σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.) στο ξενοδοχείο Τιτάνια, ενώ μεταδόθηκε μέσω live streaming στις εγκαταστάσεις του κολλεγίου στο κέντρο της Αθήνας. 


1ο Διεπιστημονικό Συνέδριο Ειδικής Αγωγής από το MediterraneanCollege Θεσσαλονίκης 

Οι Σχολές Ειδικής Αγωγής, Ψυχολογίας και Επαγγελμάτων Υγείας του Mediterranean College Θεσσαλονίκης διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία το 1ο Διεπιστημονικό Συνέδριο, με θέμα «Ειδική Αγωγή & Συνεκπαίδευση: Παιδαγωγικές Διαστάσεις και Συμβουλευτικές Προσεγγίσεις». Το συνέδριο έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Capsis στη Θεσσαλονίκη, υπό τις Αιγίδες του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 3.000 ενδιαφερομένων -ειδικών, επαγγελματιών, φοιτητών & αποφοίτων των κλάδων της Υγείας, της Ειδικής Αγωγής και της Ψυχολογίας.


Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά προσέφερε υποτροφία σπουδών διά χειρός… Shaya

Mία ακόμα υποτροφία σπουδών σε ένα κορίτσι με όρεξη για σπουδές προσέφερε το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά, στο πλαίσιο του Filonos Street Mode Fest που διοργάνωσε στις εγκαταστάσεις του στον Πειραιά, Φίλωνος 39. Ο λόγος για την 19χρονη Κατερίνα Κούρτη, η οποία έκανε το όνειρό της πραγματικότητα και μάλιστα εις διπλούν, καθώς παρέλαβε την υποτροφία της για να σπουδάσει Παιδαγωγικά από τo αγαπημένο της pop idol Shaya Hansen!


Χορηγός Εκπαίδευσης στο μοναδικό fashionevent 4casting στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας

Το μοναδικό fashion event 4casting της I.P. Projects στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στήριξε, ως Χορηγός Εκπαίδευσης, ο Τομέας Ομορφιάς & Μόδας του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας. Οι ταλαντούχοι σπουδαστές Κομμωτικής, Αισθητικής και Μακιγιάζ του κορυφαίου ΙΕΚ των Νοτίων Προαστίων έδωσαν ένα ακόμα ραντεβού με τον επαγγελματισμό, παρουσιάζοντας ένα πρωτότυπο video animation Mόδας σε ένα κοινό που απαρτιζόταν από καταξιωμένους επαγγελματίες της βιομηχανίας της Ομορφιάς και της Μόδας, μεταξύ των οποίων ο Μάκης Τσέλιος, ο Φρέντυ Κολομπράτσος κ.ά.


5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Πρώτοι σε μετάλλια στην Αττική οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Aθήνας, Πειραιά & Γλυφάδας

Με 27 μετάλλια συνολικά, 19 Μαγειρικής και 8 Ζαχαροπλαστικής, οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας, Πειραιά και Γλυφάδας τερμάτισαν πρώτοι, μεταξύ όλων των σχολών Επισιτισμού της Περιφέρειας Αττικής που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Greek Chef 2018», ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 5ης έκθεσης ΕΞΠΟΤΡΟΦ στην Αθήνα.

Έχοντας ήδη εξασφαλίσει μία πανελλήνια πρωτιά στο ενεργητικό τους, με 28 μετάλλια στην 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, οι ταλαντούχοι chefs και pastry chefs του ΙΕΚ ΑΛΦΑ εντυπωσίασαν για άλλη μια χρονιά με τις επιδόσεις τους το κοινό και τους κριτικούς.


Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας έκλεψαν τις εντυπώσεις ως Hollywood περσόνες στο «MyIEKrocks»

Ο Ψαλιδοχέρης Johny Depp, η Μέριλυν Μονρόε, η Pretty Woman Julia Roberts, η Πενέλοπε Κρουζ στους Πειρατές της Καραϊβικής, η Μόνικα Μπελούτσι, η Σκάρλετ Γιόχανσον, η Κιμ Καρντάσιαν και ο Έμινεμ, έδωσαν όλοι «ραντεβού» στο «Hollywood Persona -My IEK rocks show» του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας! Οι σπουδαστές Αισθητικής, Μακιγιάζ, Κομμωτικής και Παιδαγωγικών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας υποδύθηκαν σπουδαίους χολυγουντιανούς χαρακτήρες, ξετυλίγοντας το ταλέντο τους στο πιο λαμπερό show της χρονιάς.


H dream team των Chef και Pastry Chef του ΙΕΚ ΑΛΦΑ έγραψε ιστορία στην 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ!

Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ πρωταγωνίστησε στην 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών, συγκεντρώνοντας τα περισσότερα βραβεία μεταξύ όλων των άλλων δημοσίων και ιδιωτικών σχολών Μαγειρικής της χώρας μας.

Οι ταλαντούχοι και άρτια καταρτισμένοι σπουδαστές Επισιτισμού του ΙΕΚ ΑΛΦΑ κλήθηκαν, για άλλη μια χρονιά, να ξεδιπλώσουν τις ικανότητες τους ως chef και pastry chef, πλαισιώνοντας αποκλειστικά τις Λέσχες Κρήτης, Κέρκυρας, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου και Πελοποννήσου στην κουζίνα «Μαγειρεύουμε Ελλάδα».

Και φυσικά, όταν ήρθε η ώρα να πάρουν μέρος στον Πανελλήνιο διαγωνισμό «Greek Chef 2017», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ΕΞΠΟΤΡΟΦ, όπου συμμετέχουν επαγγελματίες, αλλά και σπουδαστές από τις περισσότερες σχολές Μαγειρικής, τότε πολύ απλά σάρωσαν τα βραβεία, συγκεντρώνοντας ούτε ένα, ούτε δύο… αλλά 28 μετάλλια!


Δωρεάν Σεμινάριο από την Sunsoft για τους σπουδαστές Τουρισμού του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας

Στο πλαίσιο του ισχυρού δικτύου συνεργασιών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ με κορυφαίες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του Τουρισμού, με στόχο την παροχή ποιοτικά ανώτερων σπουδών Τουρισμού, πραγματοποιήθηκε ένα ακόμα δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο για τους σπουδαστές Τουρισμού του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας από την εταιρεία Sunsoft, στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΑΛΦΑ στα Νότια Προάστια, Λ. Βουλιαγμένης 57. 

Το σεμινάριο με θέμα «Καλωσορίστε την ΑΜΒΡΟΣΙΑ και γνωρίστε τα μυστικά της Νο1 εφαρμογής για την Εστίαση»  φιλοξένησε ο Τομέας Τουρισμού του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας.

Το σεμινάριο παρουσίασαν ο κ. Νίκος Παπαδημητρίου (Sales Consultant) και η κα Ράνια Μπατή (Υπεύθυνη Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας) από την εταιρεία Sunsoft, δίνοντας την ευκαιρία στους σπουδαστές του Τομέα Τουρισμού του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας:

  • να γνωρίσουν τα πλεονεκτήματα διαχείρισης μιας επιχείρησης εστίασης ή μιας ξενοδοχειακής μονάδας, μέσω software
  • να επιλύσουν πολλές απορίες τους, αναφορικά με θέματα της ειδικότητάς τους, ώστε να αποκτήσουν την απαραίτητη τεχνογνωσία που θα συντελέσει στην εδραίωσή τους στην αγορά εργασίας


Στα «Ποσειδώνια» οι σπουδαστές Ναυτιλιακών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά

Στην κορυφαία ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια», η οποία συγκεντρώνει κάθε χρόνο περισσότερους από 20.000 επισκέπτες, έδωσαν το «παρών» οι σπουδάστριες και οι σπουδαστές Ναυτιλιακών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά, στο πλαίσιο της πολύ-επίπεδης, ποιοτικής κατάρτισης που λαμβάνουν.

Στην έκθεση συμμετέχουν κάθε χρόνο περισσότεροι από 1.800 εκθέτες από 89 χώρες και την επισκέπτονται περίπου 20.000 επισκέπτες – επαγγελματίες από τον κλάδο της ελληνικής και διεθνούς ναυτιλίας.


Διάλεξη για τα Ρομποτικά Συστήματα στο Mediterranean College Αθήνας

Στο κατάμεστο Lecture Hall του MC Αθήνας πραγματοποιήθηκε η διάλεξη με θέμα «Ρομποτικά Συστήματα» από τη Σχολή Πληροφορικής του κολεγίου. Στην εκδήλωση δόθηκε έμφαση στη σημασία της Ρομποτικής στις μέρες μας, καθώς και στο ευρύ φάσμα εφαρμογών της στην καθημερινή μας ζωή και στην εκπαίδευση.


Άριστες εντυπώσεις από την Ημέρα Καριέρας Aegeo Spas από το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης

Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης έζησαν την εμπειρία της πρώτης συνέντευξης εργασίας, με την προοπτική της μελλοντικής απασχόλησης, με εκπροσώπους της Aegeo Spas, της μεγαλύτερης ελληνικής εταιρείας διαχείρισης χώρων ευεξίας εντός ξενοδοχειακών μονάδων.


Ημερίδα για «Τα δικαιώματα του παιδιού» στο Mediterranean College Θεσσαλονίκης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα των Σχολών Ψυχολογίας και Εκπαίδευσης του Mediterranean College Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Τα δικαιώματα του παιδιού και η παιδική κακοποίηση», με διακεκριμένους ομιλητές, μεταξύ των οποίων η Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπεύτρια και Ιδρυτικό μέλος της Συστημικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), κα Φρόσω Μουρελή.