Αθλητισμός & Εκπαίδευση

Το «Λιοντάρι του Θρύλου» στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το δωρεάν σεμινάριο με θέμα «Αθλητισμός και Επιστήμη» στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας, στο πλαίσιο του επιτυχημένου κύκλου σεμιναρίων «Master Class», για τους σπουδαστές Προπονητικής, Φυσικοθεραπείας, Αθλητικής Δημοσιογραφίας και Διαιτολογίας.

Ομιλητές οι κ.κ: Παναγιώτης Κελεσίδης (βετεράνος ποδοσφαιριστής, που από τη θέση του τερματοφύλακα δόξασε το ελληνικό ποδόσφαιρο με τα χρώματα του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ομάδας, ενώ σήμερα κάνει καριέρα ως προπονητής), Στέφανος Δημητριάδης (γνωστός δημοσιογράφος) και Γιάννης Μητροφάνης (Φυσικοθεραπευτής).

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του βιβλίου του κ. Παναγιώτη Κελεσίδη, με τίτλο «Το Λιοντάρι του Θρύλου», την επιμέλεια του οποίου έχει κάνει ο κ. Στέφανος Δημητριάδης!


Μαθήματα ζωής από δύο Ολυμπιονίκες της Κολύμβησης στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης

Μαθήματα ζωής έδωσαν στους σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, ο Ολυμπιονίκης Κολύμβησης, Άρης Γρηγοριάδης, και ο Παραολυμπιονίκης Κολύμβησης, Αντώνης Τσαπατάκης, στη διάλεξη που διοργάνωσε ο Τομέας Διαιτολογίας & Διατροφής.

Οι δύο πρωταθλητές μίλησαν για τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης, τη διαμόρφωση προσωπικότητας μέσα από τον Αθλητισμό, αλλά και για τις διατροφικές ανάγκες των αθλητών, πριν και κατά τη διάρκεια των μεγάλων διοργανώσεων.

Ο Παραολυμπιονίκης, Αντώνης Τσαπατάκης, με αφορμή ερώτηση σπουδαστή του ΙΕΚ ΑΛΦΑ, αναφέρθηκε και στα πολλαπλά κοινωνικά μηνύματα του παιδικού του μυθιστορήματος «Το Όνειρο», που έγραψε με τη βοήθεια της συγγραφέως Έλενας Θωίδου.

Εξάλλου, ο Ολυμπιονίκης, Άρης Γρηγοριάδης έδωσε είδηση στα παιδιά, ανακοινώνοντας ότι σκέφτεται να ξεκινήσει προετοιμασία με στόχο τη συμμετοχή του στην Ολυμπιάδα του 2020 στο Τόκιο!


Στρατηγική συνεργασία Π.Σ.Α.Π. και ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Σε συμφωνία συνεργασίας, άκρως εποικοδομητικής και για τις δύο πλευρές, έφτασε η Διοίκηση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (Π.Σ.Α.Π.) με το ΙΕΚ ΑΛΦΑ.

Συγκεκριμένα, το ΙΕΚ ΑΛΦΑ, μέσω του εκπροσώπου του, Υπεύθυνου Αθλητικού Τομέα & Επικοινωνίας, κ. Αντώνη Γλύκα, προχώρησε σε παροχή υποτροφιών σπουδών, και σε επιδότηση διδάκτρων 40% για τους ποδοσφαιριστές-μέλη του Π.Σ.Α.Π. και τους συγγενείς τους α’ βαθμού.

Η συνεργασία πραγματοποιήθηκε με γνώμονα τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών εκπαίδευσης για τα μέλη του Π.Σ.Α.Π., στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Dual Career», που στοχεύει στην παροχή εφοδίων στους ποδοσφαιριστές για την «επόμενη ημέρα», μετά την ολοκλήρωση της επαγγελματικής σταδιοδρομίας τους στο ποδόσφαιρο.


Η ποδοσφαιρική ομάδα του ΙΕΚ ΑΛΦΑ σκοράρει στο πρωτάθλημα της Ε.Σ.Ε.Α!

Σημαντικές νίκες σημειώνει η ποδοσφαιρική ομάδα του ΙΕΚ ΑΛΦΑ, που μπήκε φέτος για πρώτη χρονιά στο πρωτάθλημα της Ένωσης Σωματείων Εργασιακού Αθλητισμού (Ε.Σ.Ε.Α)!

Σε δύο αναμετρήσεις της, με τον ΟΠΑΠ και την Intrasoft, που διεξήχθησαν στις εγκαταστάσεις του Star Sport Club στη Βούλα, επικράτησε το fair play και η ευγενής άμιλλα, με την ποδοσφαιρική ομάδα του ΙΕΚ ΑΛΦΑ να επιβάλλεται των ισχυρών ομάδων του ΟΠΑΠ και της Intrasoft (με σκορ 3-1 και 4-2 αντίστοιχα), παρουσία πλήθους στελεχών, σπουδαστών και φίλων του ΙΕΚ ΑΛΦΑ.

Στο πρωτάθλημα της Ε.Σ.Ε.Α., το οποίο αποτελεί μια πολύ σημαντική αθλητική διοργάνωση, συμμετέχουν εταιρείες-κολοσσοί στο αντικείμενό τους, μεταξύ των οποίων Aegean Airlines, ΟΠΑΠ, Citibank, TΡΙΑΙΝΑ, Αττικές Διαδρομές και από φέτος ο κορυφαίος εκπαιδευτικός φορέας ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Προπονητής της ομάδας του ΙΕΚ ΑΛΦΑ -η οποία αποτελείται από σπουδαστές, αλλά και ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό του ΙΕΚ- ο κ. Σήφης Βενάκης, καθηγητής Προπονητικής του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας.


«Αθλητισμός & Επιστήμη» στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το δωρεάν σεμινάριο «Μaster Class», για τους σπουδαστές Προπονητικής και Αθλητικής Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας!

Η κα Κατερίνα Αναστασοπούλου, γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της εκπομπής «Αθλητική Κυριακή» και ο κ. Πέτρος Μίχος, διεθνής ποδοσφαιριστής και προπονητής, μετέδωσαν τις εμπειρίες από την πλούσια καριέρα τους στους σπουδαστές του Τομέων Πολιτισμού-Αθλητισμού και Μ.Μ.Ε., και παράλληλα τους προσέφεραν πολύτιμες γνώσεις-εφόδια για τη μετέπειτα επαγγελματική τους καριέρα.


Δωρεάν Σεμινάριο Αθλητικής Φυσικοθεραπείας από το Mediterranean College Αθήνας

Η αντιμετώπιση των αθλητικών κακώσεων αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για τους Φυσικοθεραπευτές που ειδικεύονται στη μυοσκελετική παθολογία και αποκατάσταση. Αυτό ήταν και το βασικό θέμα του σεμιναρίου «Αποκατάσταση Αθλητικών Κακώσεων σε Αθλητές Υψηλού Επιπέδου», που διοργάνωσε η Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας (School of Health Professions) του Mediterranean College Αθήνας, στο πλαίσιο του Employability Week 2017.

Το σεμινάριο που ήταν ανοιχτό για το κοινό (δωρεάν), είχε εισηγητή τον κ. Μάνο Παπαμανώλη (Φυσικοθεραπευτή ΚΑΕ ΛΑΥΡΙΟ-DHI & Γ.Σ. Περιστερίου, μέλος του Παγκοσμίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών & του Kinesiotaping Association, εξειδικευμένο στο INDIBA Activ).

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την τελευταίας τεχνολογίας θεραπεία ραδιοσυχνοτήτων, τα αποτελέσματα αυτής, καθώς και όλες τις σύγχρονες θεραπείες αθλητικών κακώσεων.


Συνεργασία του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης με την ομάδα χάντμπολ ΑΕΠ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης εξασφάλισε μεγάλη συνεργασία με την ΑΕΠ ΠΑΝΟΡΑΜΑ, ένα αθλητικό σωματείο, που καλλιεργεί με επιτυχία το άθλημα της χειροσφαίρισης στο δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη, Με αυτή την συνεργασία, η ΑΕΠ ΠΑΝΟΡΑΜΑ και το ΙΕΚ ΑΛΦΑ προσφέρουν στους νέους αθλητές, εκτός των άλλων, τη δυνατότητα να σπουδάσουν το αντικείμενο της επιλογής τους.


Μεγάλη συνεργασία ΚΑΕ ΠΑΟΚ με το ΙΕΚ ΑΛΦΑ και το Mediterranean College

Mια στρατηγική συνεργασία έχουν εξασφαλίσει το ΙΕΚ ΑΛΦΑ και το Mediterranean College με την ΚΑΕ ΠΑΟΚ, με στόχο την ανάδειξη και ενίσχυση του δίπολου «Αθλητισμός & Εκπαίδευση».