Αθλητισμός & Εκπαίδευση

Η θρυλική «αράχνη» του μπάσκετ στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση για την επαγγελματική του πορεία τόσο στον αθλητισμό, όσο και στην πολιτική, προχώρησε ο Παναγιώτης Φασούλας, ένας από τους κορυφαίους καλαθοσφαιριστές της Ελλάδας και μεταξύ των κορυφαίων σέντερ της Ευρώπης, στο masterclass σεμινάριο Προπονητικής που διοργάνωσε το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας, στις κεντρικές εγκαταστάσεις του ΙΕΚ στην Αθήνα, Πατησίων 31.


Δωρεάν σεμινάριο από τον προπονητή του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π Βασίλη Βούζα στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά

Το αποκλειστικό προνόμιο να παρακολουθήσουν δωρεάν σεμινάριο με θέμα «Η ανάδειξη και η αξιοποίηση νέων παικτών» από τον προπονητή της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π., κ. Βασίλη Βούζα, είχαν οι σπουδαστές Προπονητικής, Φυσικοθεραπείας, Αθλητικής Δημοσιογραφίας, Διαιτολογίας και Νοσηλευτικής του ΙΕΚ ΑΛΦΑ στον Πειραιά, Φίλωνος 39.


Ο Διεθνής Καλαθοσφαιριστής, Περικλής Δορκοφίκης, μιλά για το «Dual Career» στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας

Τη σημασία του «Dual Career in Athletics» που αποτελεί μία ακόμα μεγάλη πρωτοβουλία του ΙΕΚ ΑΛΦΑ, και αφορά στην εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση των αθλητών, ώστε να έχουν τα εφόδια να σταδιοδρομήσουν μετά τη λήξη της αθλητικής τους καριέρας, τόνισε ο διεθνής βετεράνος καλαθοσφαιριστής, κ. Περικλής Δορκοφίκης, σε δωρεάν σεμινάριο που διοργάνωσε το Sports School του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του, Λ. Βουλιαγμένης 57.


Οκτώ διετείς υποτροφίες από το ΙΕΚ ΑΛΦΑ σε παίκτες της Ακαδημίας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Στην παροχή διετών υποτροφιών σπουδών σε 8 παίκτες της Ακαδημίας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ προχώρησε το ΙΕΚ ΑΛΦΑ. Τις υποτροφίες στους ποδοσφαιριστές της Κ-20 παρέδωσε ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού και Διευθυντής Αθλητικού Τομέα & Επικοινωνίας του ΙΕΚ ΑΛΦΑ, κ. Αντώνης Γλύκας.


KAE ΠΑΟΚ και ΙΕΚ ΑΛΦΑ συνεχίζουν μαζί για 5η χρονιά

Με κοινές δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που ενισχύουν την άρρηκτη σχέση Αθλητισμού & Εκπαίδευσης επεκτείνεται για 5η συνεχή χρονιά η συνεργασία ανάμεσα στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ και την ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Η επέκταση της στρατηγικής αυτής συνεργασίας αφήνει ανοιχτές τις γέφυρες επικοινωνίας της Εκπαίδευσης με τον Αθλητισμό, με κεντρικό άξονα την προσφορά υποτροφιών σπουδών στα μέλη του Συλλόγου και επιδότησης διδάκτρων στους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας.


Στην τελική φάση του πρωταθλήματος Uni-League οι ομάδες mini-football του Mediterranean College Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Το Mediterranean College (MC), με γνώμονα το δίπολο «Αθλητισμός-Εκπαίδευση», παρουσιάζει με υπερηφάνεια τις ομάδες mini-football Αθήνας & Θεσσαλονίκης! Οι φοιτητές μας αγωνίζονται στο 17ο πρωτάθλημα της Uni-league, στο οποίο συμμετέχουν ομάδες Δημοσίων Πανεπιστημίων, Κολεγίων και λοιπών εκπαιδευτικών φορέων. Οι αγώνες ξεκίνησαν το Νοέμβριο του 2017 και οι δυο ομάδες του MC (Aθήνας & Θεσσαλονίκης) έχουν προκριθεί και συνεχίζουν να αγωνίζονται στην τελική φάση του πρωταθλήματος, το οποίο διεξάγεται, παράλληλα, σε 10 πόλεις της Ελλάδος.


Το «Λιοντάρι του Θρύλου» στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το δωρεάν σεμινάριο με θέμα «Αθλητισμός και Επιστήμη» στο ΙΕΚ ΑΛΦΑΓλυφάδας, στο πλαίσιο του επιτυχημένου κύκλου σεμιναρίων «MasterClass», για τους σπουδαστές Προπονητικής, Φυσικοθεραπείας, Αθλητικής Δημοσιογραφίας και Διαιτολογίας.

Ομιλητές οι κ.κ: Παναγιώτης Κελεσίδης (βετεράνος ποδοσφαιριστής, που από τη θέση του τερματοφύλακα δόξασε το ελληνικό ποδόσφαιρο με τα χρώματα του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ομάδας, ενώ σήμερα κάνει καριέρα ως προπονητής), Στέφανος Δημητριάδης (γνωστός δημοσιογράφος) και Γιάννης Μητροφάνης (Φυσικοθεραπευτής).

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του βιβλίου του κ. Παναγιώτη Κελεσίδη, με τίτλο «Το Λιοντάρι του Θρύλου», την επιμέλεια του οποίου έχει κάνει ο κ. Στέφανος Δημητριάδης!


Μαθήματα ζωής από δύο Ολυμπιονίκες της Κολύμβησης στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης

Μαθήματα ζωής έδωσαν στους σπουδαστές τουΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, ο Ολυμπιονίκης Κολύμβησης, Άρης Γρηγοριάδης, και ο Παραολυμπιονίκης Κολύμβησης, Αντώνης Τσαπατάκης, στη διάλεξη που διοργάνωσε ο Τομέας Διαιτολογίας & Διατροφής.

Οι δύο πρωταθλητές μίλησαν για τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης, τη διαμόρφωση προσωπικότητας μέσα από τον Αθλητισμό, αλλά και για τις διατροφικές ανάγκες των αθλητών, πριν και κατά τη διάρκεια των μεγάλων διοργανώσεων.

Ο Παραολυμπιονίκης,Αντώνης Τσαπατάκης, με αφορμή ερώτηση σπουδαστή του ΙΕΚ ΑΛΦΑ, αναφέρθηκε και στα πολλαπλά κοινωνικά μηνύματα του παιδικού του μυθιστορήματος «Το Όνειρο», που έγραψε με τη βοήθεια της συγγραφέως Έλενας Θωίδου.

Εξάλλου, ο Ολυμπιονίκης,Άρης Γρηγοριάδης έδωσε είδηση στα παιδιά, ανακοινώνοντας ότι σκέφτεται να ξεκινήσει προετοιμασία με στόχο τη συμμετοχή του στην Ολυμπιάδα του 2020 στο Τόκιο!


Στρατηγική συνεργασία Π.Σ.Α.Π. και ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Σε συμφωνία συνεργασίας, άκρως εποικοδομητικής και για τις δύο πλευρές, έφτασε η Διοίκηση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (Π.Σ.Α.Π.) με το ΙΕΚ ΑΛΦΑ.

Συγκεκριμένα, το ΙΕΚ ΑΛΦΑ, μέσω του εκπροσώπου του, Υπεύθυνου Αθλητικού Τομέα & Επικοινωνίας, κ. Αντώνη Γλύκα, προχώρησε σε παροχή υποτροφιών σπουδών, και σε επιδότηση διδάκτρων 40% για τους ποδοσφαιριστές-μέλη του Π.Σ.Α.Π. και τους συγγενείς τους α’ βαθμού.

Η συνεργασία πραγματοποιήθηκε με γνώμονα τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών εκπαίδευσης για τα μέλη του Π.Σ.Α.Π., στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «DualCareer», που στοχεύει στην παροχή εφοδίων στους ποδοσφαιριστές για την «επόμενη ημέρα», μετά την ολοκλήρωση της επαγγελματικής σταδιοδρομίας τους στο ποδόσφαιρο.


Η ποδοσφαιρική ομάδα του ΙΕΚ ΑΛΦΑ σκοράρει στο πρωτάθλημα της Ε.Σ.Ε.Α!

Σημαντικές νίκες σημειώνει η ποδοσφαιρική ομάδα τουΙΕΚ ΑΛΦΑ, που μπήκε φέτος για πρώτη χρονιά στο πρωτάθλημα της Ένωσης Σωματείων Εργασιακού Αθλητισμού (Ε.Σ.Ε.Α)!

Σε δύο αναμετρήσεις της, με τον ΟΠΑΠ και την Intrasoft, που διεξήχθησαν στις εγκαταστάσεις του StarSportClub στη Βούλα, επικράτησε το fair play και η ευγενής άμιλλα, με την ποδοσφαιρική ομάδα του ΙΕΚ ΑΛΦΑ να επιβάλλεται των ισχυρών ομάδων του ΟΠΑΠ και της Intrasoft (με σκορ 3-1 και 4-2 αντίστοιχα), παρουσία πλήθους στελεχών, σπουδαστών και φίλων του ΙΕΚ ΑΛΦΑ.

Στο πρωτάθλημα της Ε.Σ.Ε.Α., το οποίο αποτελεί μια πολύ σημαντική αθλητική διοργάνωση, συμμετέχουν εταιρείες-κολοσσοί στο αντικείμενό τους, μεταξύ των οποίων AegeanAirlines, ΟΠΑΠ, Citibank, TΡΙΑΙΝΑ, Αττικές Διαδρομές και από φέτος ο κορυφαίος εκπαιδευτικός φορέας ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Προπονητής της ομάδας του ΙΕΚ ΑΛΦΑ -η οποία αποτελείται από σπουδαστές, αλλά και ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό του ΙΕΚ- ο κ. Σήφης Βενάκης, καθηγητής Προπονητικής του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας.


«Αθλητισμός & Επιστήμη» στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το δωρεάν σεμινάριο«Μaster Class», για τους σπουδαστές Προπονητικής και Αθλητικής Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας!

Η κα Κατερίνα Αναστασοπούλου, γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της εκπομπής «Αθλητική Κυριακή» και ο κ. Πέτρος Μίχος, διεθνής ποδοσφαιριστής και προπονητής, μετέδωσαν τις εμπειρίες από την πλούσια καριέρα τους στους σπουδαστές του Τομέων Πολιτισμού-Αθλητισμού και Μ.Μ.Ε., και παράλληλα τους προσέφεραν πολύτιμες γνώσεις-εφόδια για τη μετέπειτα επαγγελματική τους καριέρα.


Δωρεάν Σεμινάριο Αθλητικής Φυσικοθεραπείας από το Mediterranean College Αθήνας

Η αντιμετώπιση των αθλητικών κακώσεων αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για τους Φυσικοθεραπευτές που ειδικεύονται στη μυοσκελετική παθολογία και αποκατάσταση. Αυτό ήταν και το βασικό θέμα του σεμιναρίου «Αποκατάσταση Αθλητικών Κακώσεων σε Αθλητές Υψηλού Επιπέδου», που διοργάνωσε η Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας (School of Health Professions) του Mediterranean College Αθήνας, στο πλαίσιο του Employability Week 2017.

Το σεμινάριο που ήταν ανοιχτό για το κοινό (δωρεάν), είχε εισηγητή τον κ.Μάνο Παπαμανώλη (Φυσικοθεραπευτή ΚΑΕ ΛΑΥΡΙΟ-DHI & Γ.Σ. Περιστερίου, μέλος του Παγκοσμίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών & του Kinesiotaping Association, εξειδικευμένο στο INDIBA Activ).

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την τελευταίας τεχνολογίας θεραπεία ραδιοσυχνοτήτων, τα αποτελέσματα αυτής, καθώς και όλες τις σύγχρονες θεραπείες αθλητικών κακώσεων.


Συνεργασία του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης με την ομάδα χάντμπολ ΑΕΠ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

Το ΙΕΚ ΑΛΦΑΘεσσαλονίκης εξασφάλισε μεγάλη συνεργασία με την ΑΕΠ ΠΑΝΟΡΑΜΑ, ένα αθλητικό σωματείο, που καλλιεργεί με επιτυχία το άθλημα της χειροσφαίρισης στο δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη, Με αυτή την συνεργασία, η ΑΕΠ ΠΑΝΟΡΑΜΑ και το ΙΕΚ ΑΛΦΑ προσφέρουν στους νέους αθλητές, εκτός των άλλων, τη δυνατότητα να σπουδάσουν το αντικείμενο της επιλογής τους.